Boomverzorging

 

 Boomonderzoek

 Contact

 Privacyverklaring

 Realisatie

 

 Projecten

 Certificeringen

 Vacatures

Klapstraat 1b

6654 AL Afferden (Gld)

info@boomelement.nl

tel: 026-848 4328

tel: 0487-511 504

Realisatie

BOOM element bv is dé betrokken partner bij de realisatie van uw project. Als specialist in boombeheer van wortel tot top verlenen wij diensten op het gebied van planten en verplanten van bomen tot het inrichten en verbeteren van groeiplaatsen.

 

Met onze ervaring en efficiëntie ontzorgen wij u graag in de realisatie van uw project. Heeft u interesse?

Neemt u dan contact met ons op voor een kennismaking en vrijblijvende offerte.

Leveren & Planten van bomen

Groeiplaatsinrichting

Verplanten van bomen

 

Nazorg & Garantie

 
 
 

Nazorg en garantie

Voor een goede start en ontwikkeling van aangeplante bomen is een periode van circa twee jaar gemiddeld nazorg gewenst. Onder nazorg verstaan wij o.a. het geven van voldoende water en het controleren van de bovengrondse danwel ondergrondse verankering.

 

Conform onze Groenkeur-Boomverzorging certificering ontvangt u garantie op de geplante bomen indien wij de nazorg mogen verzorgen. De kans op uitval is nihil van de aangeplante bomen. Door een juiste aanplant, kwalitatief goed plantmateriaal en een juist ingerichte groeiplaats is de duurzame ontwikkeling van uw bomen gewaarborgd.

 

Leveren en planten van bomen

Om bomen in onze leefomgeving te houden is het belangrijk bomen aan te planten. Wij geven advies over de soortkeuze, standplaats, grootte, ondergrondse doorwortelbare ruimte etc.

 

De investering voor het planten van bomen is een kostbare zaak. Om probleem achteraf te voorkomen is het noodzaak dat het planten van bomen door specialisten uitgevoerd wordt. Tien procent van de aanplant overleeft het niet. Onjuist of te diep geplante bomen is hiervan veelal de oorzaak. Onze boomverzorgers zijn specialisten in hun vakgebied en het planten van bomen gebeurd met veel inzicht en zorgvuldigheid. Bekijk de Projecten voor onze bijzondere aanplant- en verplantprojecten.

 

Groeiplaatsinrichting

Een goede groeiplaats voor een boom bevat aspecten zoals; voldoende doorwortelbare ruimte, vocht, bodemstructuur, grondwater, schimmels en bacteriën, juiste zuurgraad, zoutwaarde en goede verhouding in voedingswaarden en organische stofgehalte. Door stedelijke factoren kunnen deze veel van deze aspecten onvoldoende aanwezig zijn.

 

Door vanaf het begin een goede groeiplaatsinrichting te maken, heeft men garantie voor een goede wortelontwikkeling en duurzame groei van de boom. Afhankelijk van de locatie wordt de groeiplaatsinrichting bepaald. Toepassing van de juiste hoeveelheid bomenzand of boomgranulaat, beluchting en eventueel wortelschermen maken onderdeel uit van een goede groeiplaatsinrichting. Wij werken afhankelijk van hetgeen vereist is met diverse groeiplaatsinrichtings-methoden.

 

Verplanten van bomen

Aan de hand van een vooraf uitgevoerd verplantbaarheidsonderzoek zijn wij in staat grote bomen te verplanten met de daarbij behorende voorzorg, voorbereiding en uitvoerige nazorg. De technieken die wij toepassen voor het verplanten zijn gebaseerd op de juiste kennis en ervaring.

 

Het uitvoeren van deze opdracht pakken wij graag met beide handen voor u aan. Met uw investering in een dergelijke verplanting draagt u bij aan meer leefbaarheid voor de omgeving door een boom met toekomstperspectief een nieuwe locatie te geven.