Boomverzorging

 

 Boomonderzoek

 Contact

 Privacyverklaring

 Realisatie

 

 Projecten

 Certificeringen

 Vacatures

Klapstraat 1b

6654 AL Afferden (Gld)

info@boomelement.nl

tel: 026-848 4328

tel: 0487-511 504

Boomverzorging

Bomen vervullen nuttige functies zoals o.a. stof filtering, zuurstof productie en het temperen van pieken in de temperatuurschommelingen. Het is niet eenvoudig om op een correcte en efficiënte wijze zorg aan bomen te besteden. Daarom is het noodzakelijk bomen op een deskundige wijze te beheren.

 

BOOM element BV werkt veel voor grote opdrachtgevers zoals overheden. Hierdoor hebben wij veel ervaring in het uitvoeren van boom-onderhoudsbestekken inclusief het periodiek beoordelen op veiligheid (VTA). Naast complete bomenbestanden is de enkele boom óók bij ons in goede handen.

 

Bij ‘Projecten’ vindt u actuele referenties van projecten die wij zowel voor kleinere opdrachtgevers (particulieren) als overheden hebben uitgevoerd.

Snoeien

Bomen rooien / verwijderen

Ziekten- & Plagen in bomen

 

Groeiplaatsverbetering

 
 
 

Snoeien

 

Elke snoeimethode kent een specifieke aanpak

Het snoeien van bomen kent verschillende methodes o.a. begeleidingssnoei, onderhoudssnoei(veiligheidssnoei), kandalaberen (de kroon sterk innemen) en knotten. Elke methode heeft een specifieke aanpak. De snoeiwerkzaamheden kunnen klimmend of met een hoogwerker worden uitgevoerd.

 

Ook op lastig bereikbare plaatsen

Wij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van werkzaamheden op moeilijk bereikbare of kwetsbare locaties. BOOM element BV beschikt over divers materieel voor alle voorkomende werkzaamheden. Met onze snipperaars en bijbehorende bussen met opvangbak kunnen wij direct het snoeiafval verwijderen. Doordat wij materiaal inzetten dat specifiek voor de werkzaamheden bedoeld is, zijn wij de omgeving minimaal tot last.

 

Bomen rooien / verwijderen

Bomen verwijderen, ook wel rooien of vellen genoemd, is een noodzakelijk onderdeel bij het beheer van bomen, in verband met ruimte voor overige bomen, overlast of ziekte waardoor een onveilige situatie ontstaat.

 

We verwijderen bomen op een veilige en efficiënte wijze. Ook verzorgen we het verwijderen van stronken (stobben), evenals het afvoeren van takhout en stamhout.

Naar aanleiding van de locatie en de afmeting van de boom bepalen we of er een klimmer, hoogwerker, tele-kraan of ander materieel wordt ingezet.

 

Groeiplaatsverbetering

In een stedelijke omgeving zijn de omstandigheden voor bomen vaak verre van ideaal. Groeiplaatsverbetering geeft zowel voor bestaande bomen als voor jonge bomen een vitaliteits-impuls.

 

Wanneer er geen eenduidige ziekte- of gebreksverschijnselen zichtbaar zijn, terwijl de boom zichtbaar geen goede groei-ontwikkeling heeft, is dit vaak een aanwijzing voor storingen ondergronds. Wanneer ondergronds de primaire oorzaak duidelijk is, biedt groeiplaatsverbetering een uitkomst voor een duurzame groei en ontwikkeling van bomen.

 

Ziekten- en Plagen in bomen

Van nature komen ziekten en plagen voor in bomen.

Ingrijpen is pas nodig als er risico’s zijn voor de gezondheid van de mens, risico’s voor de omgeving of de vitaliteit van de boom verminderd. Met ziekten en plagen in bomen wordt de overlast van insecten, schimmels, bacteriën en virussen bedoeld. Enkele voorbeelden zijn; Eikenprocessierups, Lindebladluis, Iepziekte en Kastanjebloedingsziekte.

 

BOOM element BV is al jaren actief in het bestrijden van de diverse ziekten en plagen op locaties waar de gezondheid van de mens in gevaar is. Bestrijding kan plaats vinden d.m.v. bijvoorbeeld het preventief spuiten van de bomen met bladluis of rupsen. Reactief bestrijden wij bijvoorbeeld het wegzuigen van de nesten van rupsen. Ook het uitzetten van biologische bestrijders passen wij toe.

 

Heeft u overlast van een ziekte of plaag in uw bomen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@boomelement.nl.

 

Meer weten over ziekten en plagen?

Op het gebied van ziekten en plagen worden verschillende onderzoeken uitgevoerd. Alle onderzoeken worden door ons op de voet gevolgd, zodat wij op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

 

Hieronder vindt u actuele informatie over andere ziekten en plagen: https://wiki.groenkennisnet.nl/display/BEEL/Beeldenbank